Det är en alldeles speciell känsla att se Flunsåsparken fyllas med härliga artister, ljuvliga toner och en underbar publik. Den känslan har jag haft under Flunsåsparkens 29:e vårsäsong med många evenemang, musikaliskt vackra artister och en härlig publik. Allt detta bidrar till en speciell och folklig stämning i Sveriges enda folkpark med fri entré.

Jag ser med spänning fram emot sensommarsäsongen där vi på scen har återkommande och alltid lika kritikerrosade artister som framför sina musikaliska konststycken. Vi har också artister som gästar Flunsan för första gången vilket vi är mycket glada och förväntansfulla inför. Den 9:e augusti tillägnar vi en av Sveriges främsta jazzsångerskor genom tiderna, Sonya Hedenbratt. Hon stod ofta på scenen i Flunsåsparken och lät oss ta del av hennes alldeles unika röst, utanför scenen talade hon alltid varmt om parken, det är därför med stor glädje och stolthet som vi tillägnar en hyllningskväll i Sonyas namn. Musik, gamla minnen och roliga händelser utlovas under kvällen allt med koppling till Sonya Hedenbratt.

16:e augusti är en familjekväll där vi har Chorus, show gruppen som alltid får det att svänga i parken. Javiera, Rickard Åströms orkester och Hasse Andersson som konferencier. Dagen därpå den 17:e är det sommardisco i parken, ett garanterat drogfritt evenemang med artister och DJ:s på scen. Sommardisco kommer det också att vara den 31 augusti. Till min stora glädje är det under sensommaren premiär i Flunsåsparken för en av Sveriges mest eftertraktade artister just nu, Sanna Nielsen. Hon kommer och förgyller familjekvällen den 23:e augusti, tillsammans med andra fina artister, jag ser fram emot en ljuvlig kväll!

Sommarens final i Flunsåsparken den 30:e augusti kan inte bli något annat än succé, eller vad sägs om tre av Sveriges största schlager primadonnor, en internationellt framgångsrik musikalartist och en härlig orkester på det?! Boka in den 30:e augusti om ni vill ha en härlig upplevelse i Flunsåsparken!

För tredje året i rad arrangeras festivalen ”Project Save The Earth”, en ideell festival i syfte att inspirera till en mer hållbar utveckling i vårt samhälle. Den 4:e september kommer Flunsåsparken att fyllas med utställare som är kopplade till ekologi, fred, rättvisa, omsorg och hälsa, detta är också festivalens ledord. Det kommer att finnas något som lockar alla människor, gamla som unga, och tillsammans med härliga artister kommer festivalen garanterat bli folklig och festlig.

Sven-Erik ”Swicky” Krantz Arrangemangsansvarig